Educația realizată în familie trebuie și poate să asigure dezvoltarea fiecărui copil în mod sănătos, atât sub aspect fizic și psihic, cât și sub aspect moral.
Prin preocuparea constantă a părinților pentru asimilarea, de către copii, a unor reguli sănătoase de viaţă. Aceste reguli trebuie sa vizeze obișnuirea copilului cu un program regulat privind alimentația, somnul, învațatul, educația fizică. Este bine cunoscut, că majoritatea bolilor sunt generate de ignorarea unui asemenea program. Ori, fără asigurarea unei sănătăți fizice și psihice robuste vieții, nu poate sa-și dezvolte aptitudinile și să devină cât mai util societatii.
Părinții trebuie să-i ajute pe copiii să învețe la școală cât mai bine,să-și dezvolte înclinațiile pe o paletă cât mai largă,încurajându-i pentru progresele înregistrate.În nici un caz,nu poate fi considerat ajutor efectiv atunci cand un părinte face o lecție în locul copilului,căci acesta îl privează pe copil de perseverența necesară pentru a progresa și are,totodata,un efect moral nociv.

Părinți oferiți exemplul propiu de educație pentru copil!