Parentingu-ul sau creşterea copiilor


Este procesul de promovare şi susţinere al dezvoltării fizice, emoţionale, sociale, financiare şi intelectuale ale unui copil de la copilărie la maturitate. Parenting-ul se referă la aspectele legate de creşterea unui copil în afară de relaţia biologică.

Cel mai important rol în creşterea copilului în cauză îl joacă părintele biologic. De acesta este cel mai ataşat. Cu toate că şi alţii ar putea juca un rol la fel de important. Cum, ar fi un frate mai mare, un bunic, un tutore legal, o mătuşă, unchi sau alt membru al familiei sau un prieten de familie foarte bun. Guvernele şi societatea ar putea avea un rol de asemenea în creşterea copiilor, dar in mod cert nu au un asemenea impact. În multe cazuri, copii orfani sau abandonaţi primesc îngrijire părintească din partea relațiilor de sânge non-mamă. Altele pot fi adoptate, crescute în plasament, sau plasate într-un orfelinat. abilități parentale variază, și un părinte cu abilități parentale bune pot fi menţionate de asemenea.

Medicul pediatru englez și psihanalistul Donald Winnicott a descris conceptul de parinte „bun-suficient”, în care sunt îndeplinite un minimum de condiții prealabile pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului. Winnicott a scris: „O mama destul de bună începe cu o adaptare aproape completă la nevoile sugarilor ei, și cum trece timpul se adaptează mai puțin și mai puțin complet, treptat, în funcție copilului capacitatea tot mai mare de a face cu eșecul ei.”

Vizite pe caracteristicile care fac unul bun sau părinte „bun-suficient” variază de la cultură la cultură. In plus, cercetarea a susținut că istoria parentală, atât în ​​ceea ce privește atașamente de diferite calități precum psihopatologie parental, în special ca urmare a reacțiilor adverse, poate influența puternic sensibilitatea și a rezultatelor copil parentale.