Bunele maniere nu sunt doar un cod de reguli


De cele mai multe ori, cei care ne impresionează plăcut –  oameni pe care îi întâlnim, personalități culturale pe care le vedem la televizor – ne marchează în primul rând datorită manierei în care se comportă și a stilului pe care îl afisează. Acești oameni, proveniți parcă din alt timp și altă lume, lasă o amprentă puternică asupra celor din jur nu neapărat prin lucrurile pe care le spun, ci prin conduita afișată. Prezențe plăcute, elegante, cu o imagine impecabilă, acești oameni sunt exponenți prin excelență ai bunelor maniere aplicate în viață de zi cu zi.

Bunele maniere nu sunt doar un cod de reguli despre ceea ce este permis și ceea ce nu este permis să faci în societate, despre cum sa te imbraci și cum să nu te îmbraci la o anumită ocazie, despre artă de a face cadouri, manieră în care ne prezentăm sau furculița cu care mâncăm salata.

În contextul actual, bunele maniere sunt mai mult decat un cod de reguli, sunt acel comportament civilizat, respectuos pe care toți ar trebui să îl aplicăm în activitățile noastre zilnice pentru a ne face viața mai frumoasă și mai armonioasă. Mânuite și aplicate cu inteligență și elegantă, bunele maniere pot fi un instrument pentru a comunica mai ușor cu cei din jurul nostru, pentru a ne atinge scopurile și a obține satisfacție atât în viața profesională, cât și în cea personală.